Πράγα (3 διαν.) - ΚάρλοβυΒάρυΧράτσανυΤσέσκυΚρουμλόφΒιέννη (2 διαν.) ––  MπάντενΜάγιερλινγκ

Βουδαπέστη (2 διαν.) – Παραδουνάβια χωριά

1. ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην ‘’ χρυσή πόλη’’ και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘’ Μικρό μέρος’’ μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα,  στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου,. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘’Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘’παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, για τακτοποίηση. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

 

 

2. ΠΡΑΓΑ (ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ) (130 χλμ)

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο.

 

3. ΠΡΑΓΑ (ΧΡΑΤΣΑΝΥ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας συνεχίζεται με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα  και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ.Βίτου και στην ‘’βασιλική’’ του Αγ.Γεωργίου. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση « Μαύρου Θεάτρου », όπερα κλπ  άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση

 

4. ΠΡΑΓΑ – (ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΦ) - ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρόγευμα μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βιέννης, μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε 2ωρη στάση στη  δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολταβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα έχουμε γεύμα σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε με προορισμό την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5. ΒΙΕΝΝΗ 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και  αφού συνάντηθούμε με τον τοπικό ξεναγό αναχώρούμε για την ξενάγηση της πόλης.

Μεταξύ των άλλων θα δούμε τον διάσημο δρόμο Mariahilfer Strasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg τα ανάκτορα Schonbrunn κ.α. Μετά την ξενάγηση μας  ακολουθεί γεύμα. Και αργότερα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσετε τις  ομορφιές της Βιέννης.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις εντυπωσιακές  όπερες της Βιέννης, ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα ρετρό μαγαζιά της περιοχής.

 

6. ΒΙΕΝΝΗ – ( ΜΠΑΝΤΕΝ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας  και αναχώρηση για την εκδρομή μας στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτος σταθμός μας το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς . Στην συνέχεια στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα , την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

7. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 

Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με  την ξενάγηση στην Πέστη θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας  σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης.

 

8. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ) - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας στα  παραδουνάβια χώρια. Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: 1) Η σειρά των περιηγήσεων και των εκδρομών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, 

Ενδεικτικές πτήσεις για Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη

Α3 864   Αθήνα           08:45   Πράγα 10:25 

Α3 879   Βουδαπέστη 11.45   Αθήνα 15.15

 

INCLUDED

 • Aegean Airlines tickers Athens Prague and Budapest Athens
 • transportation, tours and excursions as per the program
 • 3 nights in Prague, 2 nights in Vienna, 2 night in Budapest in 4* hotel
 • Breakfast daily in the hotel
 • Trip to Karlovy Bary
 • Trip to Cesky Krumlov
 • Trip to Vienna Woods
 • Trip to Danube villages
 • 5 meals in local resturants (1 on the Vltava cruise, 1 at Karlovy bary, 1 in cesky Krumlov, 1 in Bratislava, 1 in the Danube villages)
 • Local guides
 • Liability insurance, good program execution and return
 • TAX

NOT INCLUDED

Airport taxes and fuel surcharges, personal insurance, baggage loss and damage, deposit return in the event of serious injury 150 euros, museum entrance, tips, drinks, extra meals, and anything referred to as optionla or suggested in the program

 

NOTE: The program may change order on certain dates

PRICE CODE:BV0414

OTHER CHOICES

Disneyland Paris
from 1-7days
from - €

 

INDIVIDUAL TRIP EXPERIENCES - RUSSIA: BALLET & OPERA
from 1st February to 30th June 2014
from - €

 

Prague - Dresden - Berlin
7 days
from 635 €

 

In Rome 4 days
departures every Friday
from 300 €

 


> Home Page
> Holidays in Greece
> Holidays in Turkey
> Holidays to World Destinations
> Holidays to New Destinations
> Cruise Holidays
> Hotel Booking
> Flight Bookings & Tickets


> Terms & Conditions
> Sitemap
> About TRAVEL CLUB
> Contact Details
> Price List

> Facebook
> Twitter


TRAVEL CLUB
LTD.
5, Dilana str.,
Nea Smirni
171 22
Athens
GREECE

Tel: (+30)-210-9356741, (+30)-210-9339645,
(+30)-210-9348179
Mobile; (+30)-6944-458964
Fax: (+30)-210-9356293, (+30)-210-9348179
email: travelclub@travelclub.com.gr
website: www.travelclub.com.gr

Member of HATTA, GUATA :: © Travelclub 2019
website design :: smile tech computer solutions